Novinka: Canon RF 28-70mm F2.8 IS STM – univerzální objektiv s dobrou světelností

Canon představil nový univerzální zoom Canon RF 28-70mm F2.8 IS STM. Jak vyplývá z názvu, lákat bude především dobrou světelností v celém rozsahu, což z něj dělá zajímavou možnost pro focení v řadě situací. Nejde o nejvyšší „L“ třídu, půjde tedy o objektiv, který bude zajímavý pro cenově dostupnější full framy á la Canon R8 nebo R6 mark ii.

Zatím jen text tiskové zprávy, objektiv brzy podrobněji vyzkouším…

Canon otevírá fotografům nové možnosti představením kompaktního a praktického objektivu RF 28-70mm F2.8 IS STM s proměnlivou ohniskovou vzdáleností a vysokou světelností

Praha, Česká republika, 12. září 2024 – Společnost Canon Europe dnes představila objektiv RF 28-70mm F2.8 IS STM s konstantní clonou v celém rozsahu ohniskových vzdáleností, který je ideální volbou pro všechny, kdo chtějí využít větší kreativitu a dosáhnout vyšší kvality snímků bez omezení mobility. Nový lehký objektiv je ideálním přírůstkem do fotobrašny. Uživatelům umožní rozšířit kreativní možnosti při vyprávění vizuálních příběhů.

objektiv Canon RF 28-70mm F2.8 IS STM
Canon RF 28-70mm F2.8 IS STM na oficiálním snímku. Foto: Canon.cz

RF 28-70mm F2.8 IS STM najde uplatnění v mnoha fotografických situacích, od portrétů po street foto a cestování. Umožňuje pořizovat kreativní portréty s nádherně rozostřeným pozadím za jakýchkoli světelných podmínek. Vysoká konstantní světelnost f/2,8 je ideální pro fotografování za špatných světelných podmínek za svítání či za soumraku i ve slabě osvětlených interiérech. RF 28-70mm F2.8 IS STM nabízí vynikající kvalitu obrazu a v širším měřítku využívá výhod systému EOS R, jako jsou bajonet s velkým průměrem a proslulé optické technologie společnosti Canon. Objektiv je odolný vůči povětrnostním vlivům a je vyroben s důrazem na maximální spolehlivost, zejména v náročných podmínkách, čemuž odpovídá i optická stabilizace obrazu až do 5,5 EV1 .

S délkou pouhých 92,2 mm ve vysunuté poloze a hmotností 490 g patří k nejlehčím svého druhu. Díky výraznému snížení hmotnosti oproti starším modelům si zaslouží trvalé místo v brašně každého vizuálního tvůrce. Funkce objektivu RF 28-70mm F2.8 IS STM, jako je rychlé nastavení rychlosti závěrky, clony nebo citlivosti ISO pomocí univerzálního ovládacího a zaostřovacího kroužku, umožní uživatelům plně se ponořit do okamžiku.

Ve spojení s kterýmkoli z kompaktních plnoformátových fotoaparátů Canon řady EOS R, jako např. EOS R8, poskytuje lehké řešení vhodné pro cestování s vynikajícím výkonem při slabém osvětlení a schopností zachytit každodenní okamžiky s ohromující čistotou a hloubkou.

Canon RF 28-70mm F2.8 IS STM – specifikace

 

Canon RF 28-70mm F2.8 IS STM Specifikace
Optické funkce a údaje
Velikost snímku Plný formát
Zorný úhel (horizontální, vertikální, diagonální) 65° až 29°, 46° až 19°30′, 75° až 34°
Konstrukce objektivu (prvky/skupiny) 15/12
Speciální optika 2× UD, 2× asférický člen GMo
Speciální funkce
Počet lamel clony 9
Maximální clona 22
Minimální zaostřovací vzdálenost (m) 0,27 (při 28 mm) (ruční zaostřování: 0,24)
Maximální zvětšení (násobek) 0,24 (při 70 mm)
Ovládací kroužek Kombinovaný/zaostřovací
Stabilizátor obrazu OIS 5,5
Stabilizátor obrazu IBIS x OIS 7,5
Pohon automatického zaostřování (AF) STM
Povrchová úprava Super Spectra
Fluor Ne
Fyzické údaje
Odolnost vůči prachu a vlhkosti Ano
Vnější povrchová úprava
Průměr filtru (mm) 67
Maximální průměr × délka (mm) 76,5 × 92,2
Hmotnost (g) 490
Příslušenství
Krytka objektivu E-67 II
Sluneční clona EW-73D
Pouzdro/váček na objektiv LP1116
Zadní krytka Zadní RF krytka
Kompatibilita s telekonvertory Nekompatibilní

Připojte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*